iecuador.blogg.se

Killarnas dag

Kategori: Allmänt

Forra onsdagen var det dags for oss tjejer att charma vara killar pa skolan. Det var namligen killarnas dag. Vi borjade dagen med att sjunga de allra vackraste karlekssanger vi kom pa samt servera frukost pa sangen. Vi hade aven gjort oss irodning lite extra och klatt oss likt servitriser, svart nedtill och vitt upptilll. Dom blev ordentligt overraskade och sag verkligen ut att trivas. Efter frukosten var det tjejernas tur att ta hand om all disk samt stada hela skolan, det var nog mer uppskattat en frukosten verkade det som, atminstone av de ecuadorianska killarna. Har i Ecuador ar det namligen inte mannen som diskar, stadar och tvattar, det gor tjejerna. Men pa var skola har alla killar precis samma uppgifter som oss tjejer, i borjan kande sig de ecuadorianska killarna langt ifran bekvama med alla dessa sysslor. Men det har blivit allt battre och battre med tiden som gatt. Nu kan de faktiskt till och med tvatta sina klader for hand vilket ar sallsynt i detta land. Efter frukosten blev det lektionsdags till foljd av lite lunch. Vi kom inte pa nagat "manligare" an hamburgare och pommes. Men det rackte gott och val for att charma hela ganget. Speciellt vara amerikanska vanner, de var i himlen. Vid lunchen kom aven Julia och Karin och halsade pa oss. Dom gar Exchange och ska volontararbeta har i Ecuador 5 manader. Sa dom var med oss fran lunch till och med klockan 6 vilket var jattekul! Efter lunch hade vi planering med vara helgpraktikgrupper. Julia och Karin ska arbeta i den forsamlingen som jag haft helgpraktik i under dessa snart 3 manader, sa dom var aven med pa var planering utav helgen som skulle komma och fick en liten inblick i vad vi arbetat med hittills.
Efter en timmes planering blev det dags for dagens aktivitet. Vi hade minst sagt anstrangt oss till max. I skolans andaktsrum hade vi fixat irodning for film, godis, chips, lask samt spa. Vi hade fikat 4 stolar som fick agera spa stolar. Fyra tjejer stod bakom och masserade medans fyra tjejer satt pa kna och tvattade killarnas fotter. Detta var minst sagt valdigt spannande. Jag var en utav dem som tvattade fotter. Det var nog lika konstig kansla for killarna som for oss nar vi med olika skrubber, oljor, nagelsaxar, fotfilar m.m. satte igang nagon form av grovarbete. Men det var valdigt roligt! Efter nagra timmar av film och allt dartill sa blev det dags far kvallsmat. Vi tjejer satte pa oss langklanningar och dukade iordning i matsalen. Pa menyn stod, kyckling i svampsas, ris, vindruvor och sallad. Samt egengjord passionsjuice. Det kanske inte later mycket for valrden men det var faktiskt valdigt valdigt gott. Under tiden som killarna satt ner och at hade vi tjejer fixat ett medly med svenska, engelska och spanska karlekssanger som vi sjong. Vi hade aven skrivit en lat om skolans alla killar, dar vi lyfte fram var och ens allra charmigaste sidor.
Som avslut pa kvallen slog vi till med nagon form av "romantisk" andakt och avslutade det hela med att be for alla killarna. En valdigt lyckad dag. Alla vi tjejer var dock rejalt trotta nar dagen var slut, och det kandes valdigt skont att antligen fa pusta ut nar man skulle ga och lagga sig.
 
/ Martina

Kommentarer

  • Lotta säger:

    Hej Martina!
    Vilken fin dag ni ordnade för killarna. Va kul o träffa Julia, hoppas hon oxå får en givande tid i Ecuador. Snart kommer du hem o jag längtar såååå efter dej!!! Kramar

    2013-11-16 | 16:39:26
  • Mormor & Morfar säger:

    Ja ni är verkligen påhittiga. Förstår att killarna njöt av sin dag, det syns på bilderna att dom uppskattade det ni gjorde för dom.
    Kul med besök av bekanta, det är ju inte varje dag det sker när man är så långt borta.
    Ha det gott och var rädd om dej!
    Kramar Mormor & Morfar

    2013-11-17 | 17:24:44

Kommentera inlägget här: